Kafes Böreği
Selin Hıdır
182 Tarif       0 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

İçindeki leziz harcı ve çıtır çıtır hamuruyla, her lokmada keyif veren Kafes Böreği! Hem gözlere hem de damaklara hitap eden bu nefis börek, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olmaya aday.İşte kolay hazırlanışı ve enfes tadıyla çay saatlerinize zarif bir dokunuş katacak Kafes Böreği tarifi.

Kıymalı Patatesli Börek tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon Kafes Böreği kaç kaloridir?

Bir porsiyon Kafes Böreği 230 kaloridir.

Fotoğraflar: Sezer Alçınkaya

Kafes Böreği Tarifi İçin

Malzemeler

İç harcı için:

Üzeri için:

Kafes Böreği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kafes böreğini hazırlamak için önce çözdürülmüş milföy hamurlarını ikiye bölüp kareler halinde kesin. 
  2. Kare milföylerin sağ alt köşesine dikey, sol üst köşesine ise yatay olarak ince uzun kesikler atın. 
  3. Ufalanmış ve kekikle karıştırılmış peynirden yaklaşık 1 tatlı kaşığı kadar her bir kare milföyün sağ üst köşesine koyun. 
  4. Sol alt köşeyi, peynirli harcın üzerine gelecek şekilde sağ üst köşesine kapatın.
  5.  Kapattığınız kenarları çatalın ucu ile iyice bastırarak sabitleyin. 
  6. Her bir milföyü, bir sağdan, bir soldan olmak üzere kesikleri üst üste gelecek şekilde örmeye başlayın. 
  7. Tamamen ördükten sonra kenarları iyice sabitleyin ve gerekirse fazla hamurları bir bıçak yardımıyla temizleyin. 
  8. Bu işlemi tüm kare milföyler için tekrarlayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine börekleri yerleştirin ve üzerlerine yumurta sarısı sürün. 
  9. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri kızarana kadar yaklaşık 25 dakika pişirin. 
  10. Fırından çıkan kafes böreğini sıcak olarak servis yapın.
  Servis Önerisi
  • Kafes böreği, sade yoğurtla birlikte sunulduğunda mükemmel bir uyum yakalar. Yoğurdun tazeliği, böreğin çıtırlığına karşı hoş bir denge sağlar.
  • Yoğurdu sarımsak, tuz ve limon suyu ile karıştırarak bir sarımsaklı yoğurt sosu hazırlayabilirsiniz.
  • Kafes böreği ile birlikte taze mevsim yeşilliklerinden yapılmış bir salata servis etmek böreğin yoğun lezzetini dengeleyebilirsiniz.
  • Kafes böreği ile soğuk bir ayran veya buzlu limonata servis edebilirsiniz.
  Püf Noktası
  • İç harcı ne çok kuru ne de çok sulu olmalıdır. Harcınızın içindeki malzemeleri dikkatlice karıştırarak bu dengeyi sağlamaya çalışın.
  • Kafes böreğini klasik kıymalı veya peynirli harçla hazırlayabileceğiniz gibi, ıspanak, mantar veya patates gibi farklı içeriklerle de zenginleştirebilirsiniz. Ispanaklı harcı yaparken, ıspanağın fazla suyunu sıkmayı unutmayın, aksi takdirde börek çok ıslanabilir.
  • Böreğinizin üstünün daha parlak ve altının da çıtır olması için pişirmeden önce üzerine süt veya çırpılmış yumurta sürebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Börek Tarifleri Farklı Hamur İşi Tarifler Milföylü Tarifler Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Küt böreği
Ispanaklı güneş börek
Air fryer'da sigara böreği
Ispanaklı göçmen böreği
Peynirli zarf böreği
Patlıcanlı Arnavut Böreği