Ispanaklı güneş böreği hamuru için derin bir karıştırma kabına süt, sıvı yağ, toz şeker, tuz, yaş maya, 1 tam yumurta ve 2 yumurta akını ekleyin.
Karışımı iyice çırptıktan sonra azar azar un ekleyerek yoğurun. Hamuru streç film ile kaplayıp 1.5 saat dinlenmeye bırakın.
İç harcı hazırlamak için, sıvı yağda küp küp doğranmış soğanları soteleyin. Soğanlar pembeleşmeye başladığında doğranmış ıspanakların yarısını ekleyin ve ıspanaklar suyunu çekene kadar pişirin.
Karışımın ılımasını bekledikten sonra beyaz peyniri ekleyip iyice karıştırın.
Dinlenen hamuru dört eşit parçaya bölün. Bir bezeyi servis tabağından biraz büyük olacak şekilde açın ve yağlı kağıt serili veya yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin.
Hamurun ortasına ve kenarlarına ıspanaklı harcı koyun. İkinci bezeyi, ilk bezenin büyüklüğünde açarak ıspanaklı harcın üstüne kapatın. Kenarlarını çatalla bastırarak kapatın.
Ortadaki ıspanak harcının üzerine küçük bir tabak koyun ve hamuru kenarlarından 2 veya 3 santim aralıklarla kesin.
Kesilen hamurları yan çevirip ortasını hafifçe düzeltin ve ıspanakları belirginleştirin. Böreği 10-20 dakika dinlendirin.
Kalan iki bezeye de aynı işlemleri uygulayın. Son olarak, üzerlerine yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkan ıspanaklı güneş böreğini sıcak olarak servis yapın.