Ispanaklı Göçmen Böreği
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Fotoğraf: Özgür Bakır

Tarif ve Yapım: Selin Hıdır

Ispanaklı Göçmen Böreği Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için:

İç harç için:

Üzeri için:

Ispanaklı Göçmen Böreği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle derin bir kaba unu eleyin. Süt, tuz ve mayayı ekleyin. Azar azar ılık su ilave ederek pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. 
  2. Hamuru dokuz bezeye ayırın. Bezeleri 20-25 santim çapında açın. Aralarına sıvı yağ sürüp üçerli gruplar halinde üst üste dizin. 
  3. Üçerli yufkaları, tepsinin kenarlarını 10 cm geçecek büyüklükte açın. 
  4. Tepsiye ayçiçeği yağı sürün ve yufkayı kenarları tepsinin dışına sarkacak şekilde hazırlayın, üzerine ayçiçeği yağı sürün. 
  5. Diğer yufka gruplarını da aynı şekilde hazırlayın. Tepsiye yerleştirin, hamurun kenarlarına çizgiler atarak tepsinin içine katlayın. 
  6. Üzerine ayçiçeği yağı sürün ve susam serpin. Ortada kalan boşluğa eşit bir şekilde iç harcı yayın. 
  7. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 40 dakika kontrollü olarak pişirin ve servis edin.

Tarif Kategorileri

Hamur İşi Tarifleri Börek Tarifleri Çay Saati Tarifleri Ispanaklı Tarifler

Benzer Tarifler

Kafes böreği
Kürt böreği
Ispanaklı güneş börek
Air fryer'da sigara böreği
Peynirli zarf böreği
Patlıcanlı Arnavut Böreği