SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Börek Tarifleri
Ispanaklı Çıtır Börek
Ispanaklı Çıtır Börek
Güncelleme tarihi:
21 Ocak 2021
Hazırlanma Süresi :
20 dakika
Pişirme Süresi :
30 dakika
Kaç Kişilik:
4 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Ispanaklı tarifler
sayfamızdan en lezzetli ıspanak yemeklerine ulaşabilirsiniz.
Ispanaklı Çıtır Börek Tarifi İçin
Malzemeler
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 küçük soğan
250 gr ıspanak yaprağı
4 çorba kaşığı eritilmiş margarin
3 yufka
1 yumurta
1 tutam muskat
1 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
100 gr beyazpeynir
Tuz
Karabiber
Ispanaklı Çıtır Börek
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Fırını 190 dereceye ayarlayıp ısıtın. Ispanakları yıkayıp bir tencereye alın. Orta ateşte kapağı kapalı olarak suyunu salıp çekene kadar pişirin.
Yufkalardan 12x12 cm'lik kareler kesip 16 kare yufka hazırlayın.
10 cm çapında 4 yuvarlak parça kesip kalan yufka parçalarını yarım cm'lik ince şeritler halinde kesin. Beyazpeyniri ufalayın.
Kare yufkaların üzerini fırça kullanarak eritilmiş margarinle yağlayın.
4 küçük tart kalıbını yağlayıp her birine 4 kare yufkayı üst üste yerleştirin. Kenarlarına ve dibine parmak uçlarınızla bastırarak çukurlaştırın.
Yumurtayı bir kâseye kırıp tuz, karabiber ve muskat ekleyin. İyice çırpın. Ispanağı ufalanmış beyaz peynir ve yumurta ile karıştırın.
Karışımı tart kalıplarının içine paylaştırıp yufkaların sarkan kısımlarını üzerine çevirip kapatın.
Üzerlerini yuvarlak yufka parçalarıyla kapatıp şeritler halindeki yufkaları da gelişigüzel tutamlar halinde yerleştirin.
Kalıpları fırın tepsisine alıp 30-35 dakika kadar pişirin. Sıcak ya da soğuk olarak servis yapın.
Tarif Kategorileri
Öğle Yemeği
Hamur İşi Tarifleri
Tuzlu Hamur İşi Tarifleri
Ispanaklı Tarifler
Börek Tarifleri
Benzer Tarifler
Air fryer'da sigara böreği
Ispanaklı göçmen böreği
Peynirli zarf böreği
Patlıcanlı Arnavut Böreği
Sebzeli kese böreği
Patatnik