Haşhaş Tohumlu Pratik Puf Böreği
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Fotoğraf: Sezer Yalçınkaya

Tarif ve Yapım: Lezzet MutfakStudio

Haşhaş Tohumlu Pratik Puf Böreği Tarifi İçin

Malzemeler

İç harcı için

Kızartmak için

Haşhaş Tohumlu Pratik Puf Böreği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hafif yoğurduğunuz ekmek hamurunun üzerini nemli bir bezle kapatıp buzdolabında yarım saat bekletin. Dinlenen hamuru 12 bezeye ayırıp yoğurun.
  2. Çökelek peynirini bir kaseye alın. İnce kıydığınız maydanoz ve haşhaş tohumunu ekleyip karıştırın. Ekmek hamurunu elinizle hafif bastırarak açın. İçine peynirli harçtan koyup yuvarlayarak kapatın.
  3. Kızgın yağda kızartıp kağıt havlu üzerine alın ve fazla yağını çektirin. Sıcak servis yapın.

Çayın yanında ikram edebileceğiniz pratik puf böreği tarifini notlarınız arasına ekleyin.

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Kafes böreği
Kürt böreği
Ispanaklı güneş börek
Air fryer'da sigara böreği
Ispanaklı göçmen böreği
Peynirli zarf böreği