Gonca Gül Böreği
Selin Hıdır
414 Tarif       0 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Tereyağlı çıtır yufkalar, lor peynirinin hafifliği ve maydanozun ferahlığıyla buluşuyor. Sofralarınıza zarif bir dokunuş katacak nefis bir börek.

Gonca Gül Böreği Tarifi İçin

Malzemeler

İç harç için:

Üzeri için:

Gonca Gül Böreği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İç harcı hazırlamak için lor peynirini bir kaseye alın ve çatal yardımıyla ezin. İnce kıyılmış maydanozu lor peynirine ekleyin ve güzelce karıştırarak iç harcı hazırlayın.
  2. Yufkayı dörde bölün ve bir parçayı tezgaha serin. Üzerine eritilmiş tereyağı sürün. Yufkanın ortasından bir tutam alarak aynı yönde kıvırın ve yufkayı burgu şeklinde sarın.
  3. Ortasına lor peynirli harçtan koyun, kenardaki parçaları üzerine kapatarak gül şeklini verin.
  4. Gül şeklinde hazırladığınız börekleri, pişirme kağıdı serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.
  5. Yumurta sarısı ve sıvı yağı karıştırıp böreklerin üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, altı ve üstü kızarana kadar, yaklaşık 40 dakika pişirin. Sıcak olarak servis edin.

Tarif Kategorileri

Hamur İşi Tarifleri Çay Saati Tarifleri Börek Tarifleri

Benzer Tarifler

Tiropita
Yalancı boyoz böreği
Fiyonk börek
Tahin pekmezli tatlı börek
Bülbül yuvası böreği
Rumeli böreği