Entekke Böreği
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Fotoğraf: Sezer Yalçınkaya

Tarif ve Yapım: Lezzet MutfakStudio

Ankara yöresi ile özdeşleşen entekke böreği, kıymalı iç harç ile sunulan bir börek çeşididir. Görünümü ile pişiye benzeyen bu börek, kızartıldıktan sonra servis edilir. Malzemeler hazırsa, Ankara'nın yöresel lezzeti olan entekke böreği yapımına başlayabiliriz.

Entekke Böreği Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Hamuru için

Kızartmak için

Entekke Böreği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Tuz, şeker ve yaş mayayı derin bir yoğurma kabında bir bardak ılık su ile eritin. Unu ilave ederek yoğurmaya başlayın. Yavaş yavaş suyu ekleyin. Ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle kapatarak dinlenmeye bırakın. Böreğin iç harcını hazırlamak için yemeklik doğradığınız soğanı kıyma ile beraber kavurun. Kıymanın rengi dönmeye başlayınca ince kıyılmış maydanozu, tuz ve karabiberini ekleyin. Kabaran hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartıp açın. İçine kıymalı harçtan koyarak kapatın. Kenarlarını çatal yardımıyla bastırdıktan sonra kızgın yağda kızartın. Kızaran börekleri kağıt havlu üzerine çıkarıp fazla yağını çektirin ve sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Hamur İşi Tarifleri Çay Saati Tarifleri Yöresel Tarifler Börek Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Kızartma Tarifleri

Benzer Tarifler

Kafes böreği
Kürt böreği
Ispanaklı güneş börek
Air fryer'da sigara böreği
Ispanaklı göçmen böreği
Peynirli zarf böreği