Fotoğraf: Sezer Yalçınkaya
Tarif ve Yapım: Lezzet MutfakStudio
Ankara yöresi ile özdeşleşen entekke böreği, kıymalı iç harç ile sunulan bir börek çeşididir. Görünümü ile pişiye benzeyen bu börek, kızartıldıktan sonra servis edilir. Malzemeler hazırsa, Ankara'nın yöresel lezzeti olan entekke böreği yapımına başlayabiliriz.
Malzemeler
Hamuru için
Kızartmak için
Tuz, şeker ve yaş mayayı derin bir yoğurma kabında bir bardak ılık su ile eritin. Unu ilave ederek yoğurmaya başlayın. Yavaş yavaş suyu ekleyin. Ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle kapatarak dinlenmeye bırakın. Böreğin iç harcını hazırlamak için yemeklik doğradığınız soğanı kıyma ile beraber kavurun. Kıymanın rengi dönmeye başlayınca ince kıyılmış maydanozu, tuz ve karabiberini ekleyin. Kabaran hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartıp açın. İçine kıymalı harçtan koyarak kapatın. Kenarlarını çatal yardımıyla bastırdıktan sonra kızgın yağda kızartın. Kızaran börekleri kağıt havlu üzerine çıkarıp fazla yağını çektirin ve sıcak servis yapın.