Kahvaltı, çay saati ve öğle molalarının vazgeçilmezi haline gelen börek, birbirinden farklı çeşitlerle hazırlanabilir. Bu kez eski zamanlardan kalma çok sevilen bir tarifimiz var. İncecik hamuru patatesli iç harç ile dolduruyoruz, üzerini susam ve çörek otu ile tatlandırıyoruz ve fırına veriyoruz. Geriye yalnızca pişmesini beklemek kalıyor. Peki, el açması patatesli börek nasıl yapılır? Malzemeleri hazırladıysanız, eski usul el açması patatesli börek yapımı için tarif detaylarına geçebiliriz.
Alternatif olarak el açması ıspanaklı börek ve nefis tava böreği tarifini de deneyebilirsiniz.
Hamur için
İç harcı için
Üzeri için
El Açması Patatesli Börek Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
1 Porsiyon El Açması Patatesli Börek Kaç Kalori?