Çullama
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kırşehir'in yöresel yemekleri arasında yer alan çullama, tavuk eti ve pirinç ile hazırlanan bir börek çeşididir. İç harcında baharat, kuş üzümü ve çam fıstığı da kullanılır. Hazırsanız, Kırşehir usulü çullama nasıl yapılır sorusu için tarif detaylarına geçelim.

Çullama Tarifi İçin

Malzemeler

Çullama

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tavuk etlerini yumuşayıncaya kadar haşlayın. Soğuyunca derilerini ve kemiklerini ayıklayıp etleri ince uzun parçalar haline getirin.
  2. Süzdüğünüz tavuk suyundan bir bardak ayırın. Pirinci bol suda yıkayıp süzün. İnce doğranmış soğanı zeytinyağında kavurun.
  3. Pirinci ekleyip sürekli karıştırarak kavurun. Tuz, karabiber, tarçın, çam fıstığı ve kuş üzümünü ilave edip 2 su bardağı suyu ekleyin.
  4. Kapağını kapatıp pişirin. 25-30 cm’lik fırın tepsisini tereyağı ile yağlayın. Yufkanın birini büzüştürerek yerleştirin. Pilavın yarısını üzerine yayın.
  5. Tavuk parçacıklarını pilavın üzerini kapatacak şekilde yerleştirin. Kalan pilavı ilave edip üzerini düzleştirin. Diğer yufkayı da büzüştürüp pilavın üzerine alın.
  6. Kalan tereyağını eritip yufkanın üzerine sürün. 180 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Ayırdığınız tavuk suyunu eşit şekilde çullamanın üzerine dökün. Tekrar fırına verip 5 dakika daha pişirin ve sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Gün sohbetlerine renk katacak Girit usulü çullama tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Hamur İşi Tarifleri Börek Tarifleri Tavuk Yemekleri Yöresel Tarifler Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Kafes böreği
Kürt böreği
Ispanaklı güneş börek
Air fryer'da sigara böreği
Ispanaklı göçmen böreği
Peynirli zarf böreği