Çi Börek
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Eskişehir yöresinin en meşhur lezzetlerinden biri olan çi börek, halk arasında 'çiğ börek' olarak da bilinir. Orta büyüklükte açılan hamur, kıymalı harç ile doldurulur. Ardından hamur yarım ay şeklinde kapatılarak kızartılır. Bazı yörelerde kıyma yerine lor peyniri ile hazırlanmaktadır. Peki, Eskişehir usulü çi börek nasıl yapılır? Malzemeler hazırsa, çiğ börek yapımı için detaylara geçebiliriz.

Selanik usulü ıspanaklı börek ve tahinli ıspanaklı sac böreği tarifine göz atmayı unutmayın.

Çi Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için

İç harcı için

Kızartmak için

Çi Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Unu derin bir yoğurma kabına eleyin. Tuzunu ve suyunu ekleyerek sert kıvamlı pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini örtüp iç harcını hazırlayana kadar dinlendirin.
  2. İç harcı için, kıymanın içine soğanı rendeleyin. Tuz, karabiber ve suyu yeteri kadar ekleyip karıştırın.
  3. Hamuru bezelere ayırıp hafif unlanmış zeminde pasta tabağı büyüklüğünde açın. İçerisine kıyma harcından koyup yarım ay şeklinde kapatın ve kenarlarını bir rulet kesiciyle veya çay tabağı kenarıyla kesin. 
  4. Tüm bezeleri aynı şekilde açıp hazırlayın. Daha sonra derin bir kızartma tenceresinde sıvı yağı kızdırın ve börekleri altın renginde kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin ve sıcak servis edin.
  Püf Noktası
  • Kıymayı mutlaka sulandırın. Aksi takdirde kıyma topaklanır. 
  • Hamura sirke ekleyin. Sirke eklenmiş hamur, yağ çekmez. 
  • Unu kontrollü şekilde yavaş yavaş ekleyin. Hamurun kıvamı hafif sert olmalı.
  • Börekleri kontrollü şekilde arkalı önlü kızartın. 

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler MasterChef Tarifleri Yöresel Tarifler Börek Tarifleri Kızartma Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Ispanaklı göçmen böreği
Peynirli zarf böreği
Patlıcanlı Arnavut Böreği
Sebzeli kese böreği
Patatnik
Biber böreği