SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Börek Tarifleri
Buzluk Böreği
Buzluk Böreği
Güncelleme tarihi:
13 Ocak 2021
Hazırlanma Süresi :
20 dakika
Pişirme Süresi :
25 dakika
Kaç Kişilik:
4 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Buzluk Böreği Tarifi İçin
Malzemeler
Malzemeler
3 yufka
4 patates
2 yumurta
1.5 çay bardağı süt
120g tereyağı
1 tatlı kaşığı pulbiber
Üzeri için
Yarım yemek kaşığı tereyağı
Rendelenmiş kaşar peyniri
Pul biber
Buzluk Böreği
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Haşladığınız patatesleri rendeleyip bir karıştırma kabına alın. Üzerine süt, yumurta ve eritip soğuttuğunuz tereyağını ekleyip karıştırın.
Yufkalardan birini tezgaha yayın, yarısının üzerine patatesli harçtan koyup diğer yarısını üzerine kapatın.
İki ucundan tutup kenarlarını içe alarak rulo şeklinde sarın. Fırın tepsisine alarak en az iki saat buzlukta bekletin.
Fırına vermeden hemen önce buzluktan çıkarıp üzerine tereyağı sürerek önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Tarif Kategorileri
Kahvaltılık Tarifler
Börek Tarifleri
Çay Saati Tarifleri
Patatesli Tarifler
Hamur İşi Tarifleri
Benzer Tarifler
Ispanaklı göçmen böreği
Peynirli zarf böreği
Patlıcanlı Arnavut Böreği
Sebzeli kese böreği
Patatnik
Biber böreği