Bulgurlu Peşrev Böreği
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Bulgurlu Peşrev Böreği Tarifi İçin

Malzemeler

İç harcı için:

Kızartmak için:

Bulgurlu Peşrev Böreği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Böreğin iç harcını hazırlamak için bulguru derin bir kaba koyun. Üzerine 1 çay bardağı ılık su gezdirip, üzerini kapakla kapatın. 10 dakika kadar bekletin. Diğer taraftan, havucu soyup rendeleyin. Kuru soğanı ince doğrayın. Zeytinyağını bir tavaya koyup, ısıtın. Soğanı ekleyip 1-2 dakika ha?fçe kavurun. Üzerine kıymayı ekledikten sonra 4-5 dakika, kıyma suyunu çekinceye kadar kavurup ocaktan alın.
  2. Kavrulmuş sıcak kıymanın üzerine ince kıydığınız maydanoz, ıslatılmış bulgur, havuç ve kuş üzümünü katarak karıştırın. Sonra da sırasıyla tarçın, kimyon, yenibahar, karabiber ve tuzu ilave edip iyice karıştırın ve bir kenarda bekletin. Diğer taraftan, yufkalardan birini tezgaha yayın. Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın. Yumurta sarılarını çatalla 1 dakika kadar çırpıp fırça yardımıyla yufkanın üstüne sürün. Üzerine ikinci yufkayı serip 1-2 dakika kadar bekleyin. Üst üste koyduğunuz yufkaları eşit büyüklükte 8 üçgen parça elde edecek şekilde bölün. Elde ettiğiniz üçgenlerin uzun kenarlarına 3-4 yemek kaşığı kadar kıymalı harç koyup muska şeklinde kapatın.
  3. Sıvı yağı derin bir tavada kızdırın. Hazırladığınız börekleri önce çırpılmış yumurta akına, sonra galeta ununa bulayıp kızgın yağda altın sarısı oluncaya kadar kızartın. Börekleri kağıt peçete üzerine koyup fazla yağlarını çektirin. Sonra da bir servis tabağına yerleştirip sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Yöresel Tarifler Hamur İşi Tarifleri Kızartma Tarifleri Börek Tarifleri Bakliyat Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Air fryer'da sigara böreği
Ispanaklı göçmen böreği
Peynirli zarf böreği
Patlıcanlı Arnavut Böreği
Sebzeli kese böreği
Patatnik