Bülbül Yuvası Böreği
Selin Hıdır
612 Tarif       0 Takipçi
Bülbül yuvası böreği
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Çay saatleriniz için hem göz alıcı sunumu hem de enfes lezzetiyle sofralarınıza şıklık katacak nefis bir börek!

Bülbül Yuvası Böreği Tarifi İçin

Malzemeler

İç harç için:

Üzeri için:

Bülbül Yuvası Böreği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bir kasede peyniri çatalla ezin. Doğranmış biberleri, ince kıyılmış dereotu ve maydanozu ekleyerek iyice karıştırın. Tereyağını eritip üzerindeki köpükleri alın.
  2. Ayrı bir kapta yumurta ile sodayı karıştırın. Yufkaları tezgaha serip üst üste dizin. Artı şeklinde keserek büyük üçgen parçalar oluşturun. Her bir üçgen yufkanın üzerine fırça yardımıyla hafifçe yumurtalı soda karışımını sürün.
  3. Ardından, her bir üçgene eritilmiş tereyağını eşit şekilde dağıtın. Üçgen yufkaları, uç kısmından yaklaşık dört parmak dışarıda kalacak şekilde oklavaya sarın. Oklavayı dikkatlice sıkarak iki uçtan ortasına doğru ittirin ve yufkada büzgüler oluşturun. Büzgü olan kenarları dikkatlice birleştirerek yuvarlak bir şekil elde edin ve kürdan ile sabitleyin.
  4. Hazırladığınız yufkaları yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirip orta kısımlarına peynirli harcı eşit olarak koyun.
  5. Yufkaların üzerine yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika, üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak servis edin.

Tarif Kategorileri

Hamur İşi Tarifleri Börek Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Baklavalık Yufkadan Kıymalı Börek
Bohça Böreği
El Açması Kıymalı Börek
Parmak Börek
Tiropita
Yalancı boyoz böreği