Bosna Hersek'in geleneksel yemekleri arasında yer alan boşnak böreği, 19. yüzyılda yayılmaya başlamıştır. Bursa'ya göç eden Bosna Hersek vatandaşları sayesinde yöre halkı da bu lezzeti tanımış ve Türk mutfağında yer verilmiştir. Dışı çıtır, içi ise yumuşacık olan boşnak böreği tarifine kim hayır diyebilir ki! Boşnak böreğini; peynirli, patatesli, kıymalı veya ıspanaklı bir şekilde sunabilirsiniz. Hazırsanız, gerçek boşnak böreği nasıl yapılır birlikte görelim.
Ev yapımı börek tarifleri için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz. Dilerseniz, peynir ve nişasta ile hazırlanan rum böreğini veya Trakya usulü çarşaf böreği tarifini de deneyebilirsiniz.
Malzemeler
Harç için
Boşnak Böreği Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
1 Porsiyon Boşnak Böreği Kaç Kalori?