Bohça Börek
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Bohça Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Bohça Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Yufkaları üst üste dizip pasta tabağı büyüklüğünde yuvarlaklar kesin. Kalan yufkaları bir kenarda bekletin. Tereyağını tencereye alıp eritin. Soğanı yemeklik doğrayın ve küçük kesilmiş et ile birlikte kısık ateşte kavurun. Patates ve yeşil mercimeği haşlayın. Haşlanmış patatesleri ezip mercimek ve et ile karıştırın. Tuz ve baharatla tatlandırın. Hazırladığınız yufkaların ortasına kestiğiniz yufka parçalarından biraz ekleyin. Yağ ve süt karışımı sos ile ıslatıp etli harçtan ekleyin. Yufkanın kenarlarını büzerek birleştirin ve açılmaması için alüminyum folyodan yapılmış bağcıklar ile bağlayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında her tarafı kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Kafes böreği
Kürt böreği
Ispanaklı güneş börek
Air fryer'da sigara böreği
Ispanaklı göçmen böreği
Peynirli zarf böreği