Baklava Yufkasından Tepsi Böreği
Hazırlanma Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Baklava Yufkasından Tepsi Böreği Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç malzeme için

Üzeri için

Baklava Yufkasından Tepsi Böreği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Hem pratik hem de lezzetli tariflerle ağızlar tatlansın. Yumurtalarla, süt, ayçiçeği yağı ve kabartma tozunu derin bir kapta karıştırın. Dikdörtgen geniş kenarlı cam kabı iyice yağlayın. Bir baklava yufkasını içine yayıp fazlalıkları kabın dışına sarkıtın. Üzerine yumurtalı harçtan yayın. İkinci yufkayı iri parçalara ayırarak üzerine serpiştirin. Tekrar yumurtalı harçtan dökün.

İç harcı için, peyniri ufalayın. Maydanozları ince kıyıp peynire ilave ederek harmanlayın.

İç harcın 1/3’ünü hazırladığınız yufkaların üzerine yayıp, üzerine iri parçalayıp aralarına yumurtalı harçtan sürdüğünüz 5 yufkayı yayın. Kalan peynirli harcın yarısını yufkaların üzerine yayın. 1 yufkayı ayırarak kalan yufkalarıda aynı şekilde harçın üzerine iri parçalayıp yumurtalı harçla birlikte yayın.

Son olarak bir yufkayı bütün olarak üzerine yerleştirin. Kenarlardan taşan yufkaları bıçak yardımıyla kesip düzeltin. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam veya çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin. Dilimleyerek servis yapın.

Dilerseniz, ıspanaklı tepsi böreği tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler Hamur İşi Tarifleri Çay Saati Tarifleri Börek Tarifleri Peynirli Tarifler

Benzer Tarifler

Ispanaklı göçmen böreği
Peynirli zarf böreği
Patlıcanlı Arnavut Böreği
Sebzeli kese böreği
Patatnik
Biber böreği