Kahvaltı sofraları veya çay saatleri için enfes Adana usulü börek
- Adana usulü börek sosu için tüm malzemeyi bir kasede karıştırın.
- Hazır yufkaların her birini dörde bölün.
- Tereyağı ile sıvı yağı ocağın üzerinde pişireceğiniz tepside (Kalın tabanlı olması gerekiyor) eritin. Fırça yardımı ile her tarafına sürün.
- İki kat hazır baklava yufkasını tepsiye serin. Üzerine 4 dilim tost peynirini iri parçalar halinde kopararak yerleştirin. Kalan peynirleri karıştırıp serpin. Üzerine dörde böldüğünüz yufkalardan bir tanesini serin. Hazır yufkanın üzerine de birkaç yemek kaşığı sosundan dökün. Bu işleme malzeme bitene dek devam edin. En son sosunu döküp, peynirleri serptikten sonra kalan baklavalık 2 adet yufka ile kapatın. Kalan sosu dökün, fırça yardımı ile her tarafına sürdüğünüzden emin olun. Bıçak yardımı ile kenarlarındaki fazlalık yufkaları kesin. Daha sonra keskin bir bıçak yardımı ile küçük kare dilimler olacak şekilde kesin.
- Tepsiyi ocağın üzerine alın. Kısık ateşte, kontrollü bir şekilde döndüre döndüre altını yakmadan pişirin. Alt tarafının piştiğinden emin olduktan sonra ters çevirerek diğer tarafını da aynı şekilde pişirip sıcak servis yapın.
Pratik Adana şiş köfte tarifi için tıklayın