Acılı ince börek için malzemeleriniz hazırsa şimdi başlayalım.
- Hamuru için un dışındaki tüm malzemeyi hamur yoğurma kabına alıp karıştırın. Azar azar un ilave ederek pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini örtüp mayalanması için oda sıcaklığında 1 saat bekletin.
- İç malzemesi için soğanı rendeleyin. Salçaları, zeytinyağını, tuzu, ceviz içini, galeta ununu ve baharatını ekleyip iyice karıştırın.
- Dinlendirdiğiniz hamuru yağlanmış, derinliği çok yüksek olmayan bir fırın tepsisine elinizle bastırarak yayın. Üzerine çatalla delikler açarak pişerken kabarmasını önleyin.
- Hamurun üzerine hazırladığınız acılı karışımdan sürün. En son elinizle hafif ezdiğiniz taze peynirleri serpin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 25-30 dakika pişirin.
Çıtır çıtır acılı börek tarifi için tıklayın