Limonlu Tereyağlı Tavuk
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Limonlu Tereyağlı Tavuk Tarifi İçin

Malzemeler

Limonlu Tereyağlı Tavuk

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Tavukların üzerine tuz, karabiber ve toz paprika biberi serperek tatlandırın. 2 yemek kaşığı tereyağını eritin. Tavukların her iki tarafını da rengi dönene kadar kızartın. Kalan tereyağını ve ezdiğiniz sarımsağı ekleyerek 1-2 dakika daha pişirin. Tavuk suyu, krema, parmesan peyniri, limon suyu ve kekiği ilave edip pişirmeye devam edin. Kaynamaya başlayınca iri kıydığınız ıspanakları ekleyip 3-5 dakika daha pişirip ocaktan alın. Tavuk etlerini bir fırın kabın alarak 175 derecede üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 25-30 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Fırın Yemekleri Tavuk Yemekleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Aji de gallina
Pollo alla diavola
Arroz con pollo
Chicken Kiev
Chicken Waffle
Szechuan Tavuğu