Kuru Erikli Fırında Tavuk
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 50 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kalabalık sofralara hem şık görünümü, hem de lezzetiyle damgasını vuracak nefis bir tarifimiz var. Kuru erik, tavuk but ve patates ile hazırlanan bu yemek, protein bakımından zengindir. Genellikle misafir ağırlarken sunulan erikli fırında tavuk, klasik tariflerden sıkılanlar için ideal bir seçimdir. Listedeki malzemeler hazırsa, kırmızı erikli fırında tavuk yapımı için detaylara geçebiliriz.

Baharatlı tavuk but ve tavuk but dolması tarifini de deneyebilirsiniz.

Kuru Erikli Fırında Tavuk Tarifi İçin

Malzemeler

Kuru Erikli Fırında Tavuk

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Fırını 200 C olacak şekilde önceden ısıtılır. Kuru Acı biber bulamazsanız fırında kurutma işlemi yapabilirsiniz.
  2. Karıştırma kabı içerisine ezilmiş kuru acı biberler, tarçın, sirke, şeker tuz karabiber ve zeytinyağı eklenir. Biraz da su ekleyebilirsiniz. 
  3. Pürüzsüz olana kadar bir dakika karıştırın. Tavuk budu ekleyin ve tavukların her yerini kaplayacak şekilde karıştırın.
  4. Her iki tür patatesi soğanı 4’e bölün ve tavukların bulunduğu tepsiye aktarın. Erikleri de ekleyin. kalan yağ, yarım çay kaşığı tuz ve karabiberle birlikte ayrı büyük bir kaseye koyun.
  5. İyice karıştırın, tavukla karıştırın. Tavuğu derisinin yüzünü yukarı gelecek şekilde düzenleyin ve tavuk ve sebzeler pişene ve güzelce renklenene kadar yaklaşık 50 dakika kızartın.
  6. Pişirme işlemini ilk 30 dakikada üzerine alüminyum folyo kapatarak ardından da üzerini açarak yapabilirsiniz.
  7. Böylece tavuklarınız ve sebzelerinizin yanmasını önleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Davet Yemekleri Fırın Yemekleri Tavuk Yemekleri

Benzer Tarifler

Aji de gallina
Pollo alla diavola
Arroz con pollo
Chicken Kiev
Chicken Waffle
Szechuan Tavuğu