Kaeng Khiao Wan Kai
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kaeng khiao wan kai, Tayland mutfağında çok meşhur olan yeşil körili tavuktur. Hindistan cevizi sütü, haşlanmış bezelye, tavuk göğsü, fesleğen ve köri ezmesi ile hazırlanan bu yemek, kalabalık sofraların da vazgeçilmezidir. Malzemeler hazırsa, kaeng khiao wan kai tarifine geçebiliriz.

Tayland usulü khao yam ve yam nua tarifine de göz atın.

Kaeng Khiao Wan Kai Tarifi İçin

Malzemeler

Kaeng Khiao Wan Kai

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bir tencerede yağı ısıtın köri ezmesini ve baharatları ekleyerek soteleyin. Hindistan cevizi sütü, lime yaprakları, balık sosu ve şekeri ekleyerek kaynatın.
  2. Tavuk ve bezelyeleri tencereye ekleyin. 10 dakika kısık ateşte pişirin.
  3. Piştikten sonra taze fesleğen ince dilimlenmiş kırmızı biber ekleyip karıştırın. Afiyet olsun. 

Tarif Kategorileri

Uzakdoğu Mutfağı Yemekleri Tavuk Yemekleri

Benzer Tarifler

Aji de gallina
Pollo alla diavola
Arroz con pollo
Chicken Kiev
Chicken Waffle
Szechuan Tavuğu