SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Tavuk Yemekleri
Ispanak Dolgulu Tavuk Eti
Ispanak Dolgulu Tavuk Eti
Güncelleme tarihi:
19 Şubat 2024
Hazırlanma Süresi :
15 dakika
Pişirme Süresi :
20 dakika
Kaç Kişilik:
4 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Ispanak Dolgulu Tavuk Eti Tarifi İçin
Malzemeler
4 parça tavuk göğüs eti
350 gr körpe ıspanak
1 soğan
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 kırmızıbiber
200 gr labne peyniri
40 gr parmesan peyniri
Tuz
Karabiber
Ispanak Dolgulu Tavuk Eti
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Fırını 200 dereceye ayarlayın. Tavuk göğüs etlerini yan tarafından enine keserek cep şeklinde açın.
Bol suyla yıkanmış ıspanakları kaynar suya atıp 1 dakika beklettikten sonra renklerini koruması için soğuk sudan geçirin.
Küçük parçalara kesin. Soğanın kabuğunu soyup yemeklik doğrayın ve zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.
Küp doğranmış kırmızı biberi ekleyip 4-5 dakika soteleyin. Ispanakları, labne ve parmesan peynirlerini ilave edin.
Tuz, karabiber ile tatlandırın. Ispanaklı karışımı kaşıkla tavuk etlerinin içerisine doğru yerleştirin ve kenarlarını 1-2 kürdanla tutturun.
Fırın kabına dizip üzerine yağ gezdirin. Tuz, karabiber serpiştirip fırında kızarıncaya kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Servis yapın.
Tarif Kategorileri
Akşam Yemeği
Ispanaklı Tarifler
Tavuk Yemekleri
Sebze Tarifleri
Fırın Yemekleri
Diyet Yemekleri
Benzer Tarifler
Aji de gallina
Pollo alla diavola
Arroz con pollo
Chicken Kiev
Chicken Waffle
Szechuan Tavuğu