İç Bakla Dolgulu Fırında Tavuk
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
İç Bakla Dolgulu Fırında Tavuk Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

İç Bakla Dolgulu Fırında Tavuk

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tavaya zeytinyağını koyup ısıtın. Üzerine yemeklik doğradığınız soğanı, kırmızı biberleri, sarımsağı ekleyip yumuşayana kadar soteleyin.
  2. Baklayı ilave edip orta ateşte karıştırarak 10 dakika soteleyin. Üzerine tuzu ve karabiberi ekleyip ocaktan alın.
  3. Soğuduktan sonra üzerine rendelenmiş kaşar peynirini ilave edip karıştırın. Tavuk etlerinin kenarından bıçak ile kesip içini açın.
  4. Harcı içine doldurup kürdan ile kenarını kapatın. Tavaya 1-2 yemek kaşığı ayçiçeği yağını koyup ısıtın.
  5. Tavuk dolmalarını yüksek ateşte arkalı önlü 2 dakika kızartın. Fırın kabına dolmaları alın.
  6. Üzerine galeta ununu ve kaşar peynirini serpin. Son olarak aralarına kiraz domatesleri ve fıstıkları serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.

Dilerseniz, nefis fırında tavuk tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Aji de gallina
Pollo alla diavola
Arroz con pollo
Chicken Kiev
Chicken Waffle
Szechuan Tavuğu