Harisa Soslu Tavuk
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Harisa Soslu Tavuk Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Sosu için

Harisa Soslu Tavuk

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tavukları zeytinyağında kızartın. Sosunu hazırlamak için taze kırmızı biberleri közleyin, çekirdeklerini çıkartın, kabuklarını soyun ve doğrayın.
  2. Baharatları kuru bir tavada orta ateşte kokuları yoğun bir şekilde gelmeye başlayana kadar kavurun. Kokusu iyice çıktıktan sonra ateşten alın.
  3. Kuru acı biberleri iri doğrayıp, doğrayıcı ile parçalayın. Kavrulmuş ve çekilmiş baharatları, közlenmiş biberleri, sarımsak ve salçayı da ekleyip doğrayıcıda homojen bir kıvam elde edene kadar karıştırın.
  4. Zeytinyağını ve tuzu da ekleyip tekrar karıştırın. Kızaran tavukları harisa sosla karıştırıp servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Tavuk Yemekleri Sos Tarifleri Pratik Yemek Tarifleri

Benzer Tarifler

Aji de gallina
Pollo alla diavola
Arroz con pollo
Chicken Kiev
Chicken Waffle
Szechuan Tavuğu