- Yemek tarifleri arasında okurlarımız tarafından çok ilgi gören bir seçim. Tavuk butlarını tuz ilave ettiğiniz suda haşlayın. Suyunu ayırın.
- Sos için domateslerin kabuklarını soyup küp doğrayın. Soğanı küp doğrayıp zeytinyağında hafif pembeleşinceye kadar kavurun.
- Domatesleri ilave edin. Kekik, şeker, tuz ve tavuk suyunu ilave edip 5 dakika pişirin. Haşladığınız tavukbutlarını fırın tepsisine alın.
- Üzerine sos gezdirip 10 dakika fırında pişirin. Patatesleri haşlayıp dilimleyin. Bir tavada tereyağını eritin.
- Patatesleri tereyağında soteleyin. İnce kıyılmış dereotu ve kırmızı pul biber serpip, tavuk butları ile birlikte sevis yapın.
Özel günlerde sunabileceğiniz köri soslu tavuk ya da fırında tavuk tarifine bakmayı unutmayın.