Çıtır Tavuk Ve Ballı Hardallı Sos
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Özel sosuyla size eşsiz bir lezzet yaşatacak nefis çıtır tavuk tarifi sevgili Elif Edes’den geliyor. Tavuk göğsü, galeta unu ve zeytinyağı ile pişirilen tavuklar, bal, mayonez ve hardallı sos eşliğinde sunulur. Hem doyurucu, hem de şık sunumlu bir menü hazırlamak isteyenler için idealdir. 

Pipian soslu tavuk ve tavuk katsu curry tarifine de göz atın.

Çıtır Tavuk Ve Ballı Hardallı Sos Tarifi İçin

Malzemeler

Ballı & Hardallı sos için:

Çıtır Tavuk Ve Ballı Hardallı Sos

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Ballı ve hardallı sos için tüm malzemeyi bir kaba alarak karıştırın ve soğuması için buzdolabında bekletin.
  2. Tavuk etinin yağlarını temizledikten sonra parmak şeklinde kesin.
  3. Yumurta, zeytinyağı, tuz ve karabiberi bir kasede karıştırın.
  4. Tavuk parçalarını yumurtalı karışıma buladıktan sonra galeta ununa batırın ve ısıya dayanıklı bir kaba alarak önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 20-25 dakika pişirin.
  5. Çıtır tavukları servis tabağına alarak soğuk ballı & hardallı sosla birlikte servis edin.

Tarif Kategorileri

Sos Tarifleri Davet Yemekleri Özel Günler Tavuk Yemekleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Panang curry
Chicken Pinchitos
Tavuk Stroganoff
Aji de gallina
Pollo alla diavola
Arroz con pollo