Tel safranı yarım su bardağı sıcak suda bekletin. Suyunu süzün. Kabuğunu soyup yarım ay şeklinde dilimlediğiniz soğanı derin bir kaba alın. Üzerine zencefili, kırmızı toz biberi, tuzu ve karabiberi ilave edip karıştırın. Tavuk butlarını ve kanatlarını üzerine ekleyip sos ile iyice ovun. Safranlı suyu ekleyip tekrar karıştırın. Üzerini streç film ile örtüp buzdolabında 1-2 saat bekletin. Ayvaların kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarın ve dörde bölün. Fırın kabına sosu ile beraber tavuk etlerini alın. Üzerine ayvaları ekleyin. Tereyağını paylaştırın. Alüminyum folyo ile kapatıp önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30 dakika pişirin. Folyoyu üzerinden kaldırıp kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.