Afrodizyak Tavuk
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Afrodizyak Tavuk Tarifi İçin

Malzemeler

Afrodizyak Tavuk

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kuru kayısı ve erikleri yumuşaması için şarapta bekletin. Süzüp şarabı bir kenara alın. 
  2. Soğanları soyup kıyın. Sarımsakları soyup ezin. Sıvıyağı tencerede kızdırıp soğan ve sarımsağı pembeleştirin.
  3. Tavuk etlerini ilave edip kavurun. Ayırdığınız şaraptan 2 kaşık ilave edin.
  4. Tuz, zerdeçal, kekik, kırmızı tozbiber, defneyaprağı ve sıcak suyu ekleyin. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak 15 dakika pişirin. 
  5. Kuru meyveleri küçük küçük doğrayıp tencereye ekleyin. 10 dakika suyunu hafifçe çekene kadar pişirin.
  6. Közlenmiş biberleri geniş şeritler halinde kesip servis tabağına dizin. Üzerine tavukları sosu ile birlikte ilave edin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Et Tarifleri Tavuk Yemekleri Davet Yemekleri Afrodizyak Yemek Tarifleri

Benzer Tarifler

Aji de gallina
Pollo alla diavola
Arroz con pollo
Chicken Kiev
Chicken Waffle
Szechuan Tavuğu