Pazılı Köfte
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kalsiyum, K vitamini ve magnezyum içeren pazı, diyet listelerinin vazgeçilmezidir. Kemikleri güçlendiren bu besin, diyabet hastalarına da önerilir. Antioksidan özelliği sayesinde kanser hücrelerine karşı vücudu korur. Hazırsanız, düşük kalorili nefis pazılı köfte tarifine geçebiliriz.
Pazılı Köfte Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Sosu için

Pazılı Köfte

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kıyma, bayat ekmek içi, sarımsak, köfte harcı, yumurta sarısı ve baharatı Pazıyı küçük parçalar şeklinde doğrayın.
  2. Tavaya 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı ekleyin. Soğan ve pazıyı ilave ederek kavurun. Kıyma harcından ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elinizle açın.
  3. İçerisine hazırladığınız pazılı harçtan ekleyerek kapatın. Önce una daha sonra yumurtaya son olarak da galeta ununa bulayarak kızgın ayçiçek yağında kızartın.
  4. Başka bir tavada rendelenmiş domatese tuz ve zeytinyağı ekleyip pişirin. Köfteleri domates sosla birlikte servis yapın. Afiyet olsun.

Alternatif olarak kabak köftesi tarifine de göz atın.


Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Et Tarifleri Köfte Tarifleri Sebze Tarifleri Pratik Yemek Tarifleri Kızartma Tarifleri

Benzer Tarifler

Patatesli içli köfte
Kremalı mantarlı köfte
Yanya köfte
Pleskavitsa
Kafes Köfte
Patates Püreli Köfte