Misket Köfte
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Patates ve kıyma ile hazırlanan misket köfte, en sevilen köfte çeşitlerinden biridir. Bazı yörelerde 'topalak köfte' ismiyle de bilinir. Malzemeler hazırsa, nefis misket köfte nasıl hazırlanır ve nasıl servis edilir birlikte görelim.
Misket Köfte Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Kızartmak için

Süslemek için

Misket Köfte

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bayat ekmekleri ıslatıp avucunuzun içinde sıkın ve ufalayın. Kıymayı yoğurma kabına alın.
  2. Ekmek içi, kıyılmış soğan, yumurta, tuz ve kimyonu ilave edip yoğurun. Cevizden biraz daha küçük parçalar koparın. Kızgın yağda kızartın.
  3. Taze patateslerin kabuklarını soyup ince dilimler halinde kesin. Tereyağını tavada ısıtıp patatesleri kavurun.
  4. Kiraz domatesleri ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
  5. Kızarmış köfteleri ve patatesli karışımı servis tabağına alın. Rendelenmiş kaşar peyniri ve birkaç dal maydanozla süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.

Dilerseniz, hardal soslu isveç köfte tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Kızartma Tarifleri Çocuk Yemekleri Köfte Tarifleri Et Tarifleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Patatesli içli köfte
Kremalı mantarlı köfte
Yanya köfte
Pleskavitsa
Kafes Köfte
Patates Püreli Köfte