Köfteli Ve Yoğurtlu Kebap
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Yoğurtlu kebap, genellikle Doğu ve Güneydoğu Bölgesi'nde tüketilen bir yemektir. Şiş kebap olarak hazırlanan bu yemek, yoğurt sosu ile birlikte servis edilir. Hazırsanız, ev yapımı köfteli ve yoğurtlu kebap tarifine geçebiliriz.

Özel sosla hazırlanan yoğurtlu kebap tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Köfteli Ve Yoğurtlu Kebap Tarifi İçin

Malzemeler

Köfteli Ve Yoğurtlu Kebap

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kıymayı büyük bir kaseye alın. Rendelenmiş soğan, kıyılmış maydanoz ve baharatları ekleyerek yoğurun.
  2. Yoğurduğunuz harçtan iri parçalar kopararak parmak inceliğinde uzun köfteler hazırlayın. Tahta şişlere geçirin. Şişleri ızgaraya yerleştirip köftelerin her yanı kızarana kadar pişirin.
  3. Pideleri fırında 5 dakika ısıtıp doğrama tahtasında kare şeklinde doğrayın. Pideleri servis yapacağınız tabağa alın ve üzerine sıcak et suyu gezdirin.
  4. Tavada kızdırdığınız tereyağını da pidelerin üzerine dökün.
  5. Bir kasede çırptığınız yoğurdu pidelerin üzerine yayın ve köfteleri şişten çıkararak en üste yerleştirin.
  6. Kalan tereyağına pul biber ekleyerek tavada kızdırın ve köftelerin üzerine dökün. Servis etmeden önce tarçın ekleyin.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Yoğurtlu Tarifler Kebap Tarifleri Köfte Tarifleri Et Tarifleri

Benzer Tarifler

Yanya köfte
Pleskavitsa
Kafes Köfte
Patates Püreli Köfte
Bello mercimekli köfte
Cevapi Köfte