İçli köfte denildiğinde herkesin aklına kızarmış içli köfte veya haşlanmış içli köfte gelir. Ancak yörelere göre bu köftenin yapılışı ve ismi değişiklik gösterebilir. Siirt ve Mardin mutfağında popüler olan kitel, aslında Süryani içli köftesidir. Bazı yörelerde ''kitel raha'' ismiyle de bilinir. İsmini kitel bulgurundan alan bu yemek, klasik içli köfteye göre daha kalın ve yassı bir şekildedir. Ayrıca iç dolgusunda kıymanın yanı sıra pirinç de kullanılır. Malzemeler hazırsa, kitel tarifi için detaylara geçebiliriz.
''İçli köftenin yanına ne gider?'' yazısında verdiğimiz önerileri, kitel tarifi için de kullanabilirsiniz.
Dışı için:
İç harcı için:
Servis için:
Kiteli, naneli ayran eşliğinde servis edebilirsiniz. Dilerseniz, üzerine yoğurt ekleyebilirsiniz.