Trakya'nın meşhur yemeklerinden biri olan kadınbudu köfte, bazı Balkan ülkelerinde farklı versiyonları ile sunulur. Temel olarak kıyma ve pirinç ile yapılan bu yemek, protein ve kalsiyum bakımından zengindir. İsteğe göre fırında, ocakta ya da ızgara da pişirilebilir. Kas gelişimini desteklediği için özellikle çocukların ve sporcuların tüketmesi tavsiye edilir. Malzemeleriniz hazırsa, Edirne usulü kolay kadınbudu köfte nasıl yapılır görelim.
1 Porsiyon Kadınbudu Köfte Kaç Kaloridir?
Farklı çeşitleriyle birlikte sunulan köfte tarifleri sizin de damak tadınıza hitap ediyorsa, pratik ve hafif fellah köfte veya mercimek köftesi tarifine göz atabilirsiniz.
Malzemeler
Panelemek için
Kızartmak için
Orijinal kadınbudu köfteyi, barbunya pilaki veya pilav ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.