Kadın Budu Köfte
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Trakya'nın meşhur yemeklerinden biri olan kadınbudu köfte, bazı Balkan ülkelerinde farklı versiyonları ile sunulur. Temel olarak kıyma ve pirinç ile yapılan bu yemek, protein ve kalsiyum bakımından zengindir. İsteğe göre fırında, ocakta ya da ızgara da pişirilebilir. Kas gelişimini desteklediği için özellikle çocukların ve sporcuların tüketmesi tavsiye edilir. Malzemeleriniz hazırsa, Edirne usulü kolay kadınbudu köfte nasıl yapılır görelim.

1 Porsiyon Kadınbudu Köfte Kaç Kaloridir?

Farklı çeşitleriyle birlikte sunulan köfte tarifleri sizin de damak tadınıza hitap ediyorsa, pratik ve hafif fellah köfte veya mercimek köftesi tarifine göz atabilirsiniz.

Kadın Budu Köfte Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Panelemek için

Kızartmak için

Kadın Budu Köfte

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  Servis Önerisi

Orijinal kadınbudu köfteyi, barbunya pilaki veya pilav ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun. 

  Püf Noktası
  • Kadınbudu köfte hazırlarken kullanacağınız kıymanın az yağlı olmasına dikkat edin. Aynı zamanda kıymanın iki kez çekilmesi de işinizi kolaylaştıracaktır.
  • Pirinçleri ortalama 15 dakika haşlamanız yeterli olacaktır. Daha fazla haşlarsanız kıvamı bozulur ve köftenin tadını değiştirebilir.
  • Kıymaların üzerini unlamayı ihmal etmeyin. Unla harmanlanan köfteler daha çıtır ve lezzetli olur.
  • Köfteleri pişireceğiniz yağın sıcak olması da, köftelerin daha kolay ve eşit miktarda pişmesini sağlayacaktır.
  • Kızartma yağından kaçınmak isterseniz daha az yağ ile fırında pişirmeyi deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Kızartma Tarifleri Video Tarifler Et Tarifleri Öğle Yemeği Yöresel Tarifler MasterChef Tarifleri Köfte Tarifleri

Benzer Tarifler

Yanya köfte
Pleskavitsa
Kafes Köfte
Patates Püreli Köfte
Bello mercimekli köfte
Cevapi Köfte