Güneydoğu'nun meşhur lezzetleri arasında yer alan içli köfte, iki farklı şekilde hazırlanır. Kızartma ve haşlama yöntemleriyle pişirilir. Bazı yörelerde 'oruk' ismiyle de bilinir. Dış kısmında bulgur, iç harcında ise soğanlı kıymalı harç kullanılır. Özellikle Gaziantep, Şanlıurfa, Adana, Hatay ve Kilis mutfağında sık sık tüketilir. İçli köfte yapmanın en zor noktası, dış kısmına şekil vermektir. İç harçla doldurulan bulgur, iki ucundan bastırılarak kapatılır. Malzemeler hazırsa, kızartma usulüyle pişirilen nefis içli köfte tarifine geçebiliriz.
İçli Köfte Nasıl Saklanır?
İçli köfteleri çiğ veya kızartma işleminden sonra buzlukta saklayabilirsiniz. Bunun için, içli köfteleri tepsiye yerleştirin ve birbirlerine yapışmalarını önleyerek buzlukta dondurun. Ardından içli köfteleri buzdolabı poşetine yerleştirip ağzını hava almayacak şekilde kapatın ve üzerine tarih etiketi yapıştırarak buzlukta muhafaza edin. Kızartmak istediğiniz zaman, buzdolabının alt rafında çözünmelerini bekleyebilir ve sonrasında kullanabilirsiniz.
1 Porsiyon İçli Köfte Kaç Kalori?
Dış harcı için
İç harcı için
Kızartmak için
İçli köfte, genellikle maydanoz ve limon dilimleri ile birlikte sunulur. İsteğe göre içli köfteyi mercimek çorbası ve ayran ile birlikte sunarak nefis bir menü hazırlayabilirsiniz. Daha fazla eşlikçi arıyorsanız, ''İçli köftenin yanına ne gider?'' yazımızdaki tariflerden yararlanabilirsiniz.