Harput Köftesi
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

İnce bulgur ve kıyma ile hazırlanan harput köfte, Elazığ'ın yöresel yemeğidir. Bazı yörelerde 'bulgurlu köfte' olarak da bilinir. Yaklaşık 30-35 dakika da hazırlanır. Malzemeleriniz tamamsa, Elazığ mutfağından nefis harput köfte nasıl yapılır görelim.

Harput Köftesi Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Sosu için

Harput Köftesi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Soğanlar ve maydanozu temizleyip kıyın. Maydanozun 1 çorba kaşığı kadarını ayırıp kalanı soğanla birlikte çukur bir kaba alın.
  2. Kırmızı biber, reyhan, tuz ve karabiberi ekleyip elinizle ovun. Kıymayı soğanlı karışıma azar azar ilave edip yoğurun.
  3. Bulguru ekleyip 7-8 dakika daha yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp 10 dakika bekletin.
  4. Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayarak şekil verin.
  5. Her köftenin ortasını parmağınızın ucuyla bastırarak çukurlaştırın. Sos için, tereyağını tencerede eritin.
  6. Domates ve biber salçalarını ekleyin. 1-2 dakika kavurup suyu ilave edin. Su kaynayınca köfteleri yavaş yavaş ilave edin.
  7. Kısık ateşte 15 dakika kadar pişirin. Servis tabaklarına paylaştırıp üzerlerini kıyılmış maydanozla süsleyin. Sıcak olarak servis yapın.

Dilerseniz, ince bulgur ile hazırlanan fellah köfte tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Et Tarifleri Pratik Yemek Tarifleri Köfte Tarifleri Yöresel Tarifler

Benzer Tarifler

Patatesli içli köfte
Kremalı mantarlı köfte
Yanya köfte
Pleskavitsa
Kafes Köfte
Patates Püreli Köfte