Dürüm Köfte
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Dürüm köftenin ana malzemeleri kıyma, lavaş ve sostur. Görünümü ile beyti kebabına benzeyen dürüm köfte, özellikle Adana ve Gaziantep yörelerinde tüketilir. Malzemeleriniz hazırsa, evde dürüm köfte nasıl yapılır görelim.

Dürüm Köfte Tarifi İçin

Malzemeler

Köfte için

Yoğurt sos için

Üzeri için

Dürüm Köfte

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Köfte için kıymayı geniş bir kaseye alın. Rendelediğiniz soğan, maden suyu, yumurta, tuz ve baharatları ekleyip tüm malzeme özdeşleşinceye kadar yoğurun.
  2. Harçtan uzun rulo şeklinde köfteler yapın ve yapışmaz yüzeyli bir tavada kızartın. 
  3. Yoğurt sos için, süzme yoğurdu geniş bir kaseye alın. Mayonez ve ince kıydığınız dereotunu ilave edip karıştırın. Lavaşları mutfak tezgahına yayın.
  4. Üzerlerine süzme yoğurtlu sos sürüp köfteleri yerleştirin. Rulo şeklinde sarın. Hazırladığınız ruloları 5 cm genişliğinde dlimleyip üzerine domates püresi gezdirin ve ince kıyılmış maydanoz serpip servis yapın.

Tarifte ihtiyaç duyacağınız domates sosu tarifini de notlarınız arasında ekleyin.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Köfte Tarifleri Kızartma Tarifleri Yöresel Tarifler Et Tarifleri

Benzer Tarifler

Yanya köfte
Pleskavitsa
Kafes Köfte
Patates Püreli Köfte
Bello mercimekli köfte
Cevapi Köfte