- Ezilmiş sarımsağı, zeytinyağı, otları ve rendelenmiş limon kabuğu ile suyunu bir kapta karıştırın.
- Dana bonfileyi bu karışıma iyice bulayın. Buzdolabında 2 saat dinlendirin.
- Tavayı iyice ısıtın. Dana bonfileyi önce yüksek ateşte arkalı önlü kızartın. Ocağın ısısını düşürüp etler suyunu salıp çekinceye kadar pişirin.
- Üzerine yarım su bardağı su ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
- Harcı için, soğanları piyazlık doğrayın. Havuçları rendeleyin. Mantarı dilimleyin. Tavaya zeytinyağını ısıtıp soğanları soteleyin.
- Havuç ve mantarları ekleyip tuz, karabiber ile tatlandırıp ocağı kapatın.
- Altı milföy hamurunu dikdörtgen olacak şekilde mutfak tezgahına yan yana dizin. Üzerine un serperek merdane yardımıyla açıp geniş bir hamur elde edin.
- Üzerine hazırladığınız harcı yayın. Ortasına bonfileyi yerleştirip hamuru yanlardan üzerine doğru kapatıp birleştirin.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıttığınız fırında kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
- Dilerseniz, püreli dana rosto tarifini de deneyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Püf Noktası:
Dana bonfileyi ocakta pişirdikten sonra tamamen soğumasını bekleyin. Tam soğumayan eti milföy hamuruna sarmakta güçlük çekersiniz. Milföy hamuru etin sıcaklığıyla yumuşayacak sarımı zorlaşacaktır.