İçeriğinde bol miktarda D vitamini ve protein barındıran dana eti, yemeklerin içerisinde sık sık kullanılır. Hazırsanız, soğanlı dana bonfile tarifine başlayabiliriz.
Dana bonfileyi şeritler halinde kesin. Zeytinyağı, tuz ve karabiber karışımı içinde 20 dakika dinlendirin.
İnce doğranmış soğan ve etleri soteleyin. Krema, worchestersos, zencefil ve maydanozu ekleyip pişirin.
Patatesi ufak bir tencerede haşlayın. Kabuğu soyulmuş patatesi çatalla ezip püre haline getirin.
Bir kapta tereyağı, süt ve tuz ile birlikte iyice karıştırın. Ayrı bir tavada bademleri kavurun. Püreye istediğiniz gibi şekil verip kavrulmuş bademlerle kaplayın.
Soğanı ince halka şeklinde doğrayın. Tuzla ovalayın. Una batırıp kızgın yağda kızartın.
Etleri servis tabağına alın. Kızarmış soğan ve ince kıyılmış maydanoz ile servis yapın.