SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Kırmızı Et Yemekleri
Soğan Yahni
Soğan Yahni
Güncelleme tarihi:
12 Nisan 2021
Hazırlanma Süresi :
20 dakika
Pişirme Süresi :
30 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Soğan Yahni Tarifi İçin
Malzemeler
750 gr yağsız kuşbaşı et
Yarım kg arpacık soğan
2 yemek kaşığı sirke
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı yenibahar
1~2 yemek kaşığı domastes salçası
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Soğan Yahni
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Orta boy bir tencerede zeytinyağını ısıtıp etleri ekleyin. Etleri yağda kendi suyunu salıp çekinceye kadar pişirin.
Etlerin üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin. Tekrar suyunu çekinceye kadar pişirin.
Etler yumuşamaya başlayınca salça, yenibahar, sirke, tuz, karabiber ve soyulmuş arpacık soğanlarla sarımsakları ekleyip karıştırın.
Üzerini hafif geçecek kadar sıcak su ilave edip soğanlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Taze otlarla süsleyip servis yapın.
Tarif Kategorileri
Sulu Yemek Tarifleri
Akşam Yemeği
Et Tarifleri
Osmanlı Mutfağı
Tencere Yemekleri
Benzer Tarifler
Burdur Şişi
Air Fryer'da kuzu pirzola
Kıyma döner
Beş kardeş yahnisi
Steak Diane
Çayır Kebabı