SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Kırmızı Et Yemekleri
Mantarlı Böbrek Sote
Mantarlı Böbrek Sote
Güncelleme tarihi:
18 Nisan 2024
Hazırlanma Süresi :
15 dakika
Pişirme Süresi :
25 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Mantarlı Böbrek Sote Tarifi İçin
Malzemeler
8 koyun böbreği
8 soğan
300 gr mantar
4 sivri biber
4 çorba kaşığı ayçiçeği yağı
4 domates
3 sarı kiraz domates
4 dal maydanoz
1.5 su bardağı sıcak su
1 çorba kaşığı limon suyu
Tuz
Karabiber
Kekik
Mantarlı Böbrek Sote
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Böbreklerin zarını ve yağlı kısımlarını temizleyin. Mantarları temizleyip ince dilimleyin. Soğanları soyup kıyın.
Biberleri temizleyip doğrayın. Domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın. Maydanozları temizleyip kıyın.
Ayçiçeği yağını tencerede ısıtıp soğanı soteleyin. Böbreği ekleyip 3-4 dakika kavurun.
Sırasıyla biber, domates ve mantarları ilave edip 4-5 dakika karıştırarak sotelemeye devam edin.
Üzerine sıcak su ekleyip tuz, karabiber ve kekikle tatlandırın. Tencerenin kapağını kapatıp etler yumuşayana kadar pişirin.
Kiraz domatesleri dilimleyip ilave edin. Karıştırıp ocaktan alın. Dilerseniz üzerini maydanozla süsleyip sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.
Dilerseniz, dana eti ve sebzelerle hazırlanan
böbrek sote tarifi
ni deneyebilirsiniz.
Tarif Kategorileri
Et Tarifleri
Akşam Yemeği
Benzer Tarifler
Burdur Şişi
Air Fryer'da kuzu pirzola
Kıyma döner
Beş kardeş yahnisi
Steak Diane
Çayır Kebabı