- Patlıcanları alacalı soyarak iri parçalar şeklinde
doğrayın. Tuzlu suda 15 dakika bekletin.
Tereyağını tencerede eritin. Soğanları küp
şeklinde doğrayın.
- İri halkalar şeklinde kestiğiniz
biberlerle birlikte tencereye ilave ederek
soteleyin. İri parçalar şeklinde kesilmiş kuzu
etini ekleyin ve etler bıraktığı suyu çekene
kadar kavurun.
- Küp doğranmış domatesleri,
limon suyunu ve baharatları ilave edin. Tencerenin
kapağını kapatıp 40 dakika pişirin.
-
Patlıcanları sudan çıkarıp kurulayın. Ayçiçek
yağını tavada kızdırın ve patlıcanları kızartın.
Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını süzün.
- Kızarttığınız
patlıcanları tencereye ekleyin ve 10
dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.
Dilerseniz, lezzeti ile bilinen güveçte etli patlıcan tarifini de deneyebilirsiniz.