- Etleri ve soğanları tencereye alarak üzerini geçecek kadar su ekleyin. Değirmen karabiber ve biberiye dallarını ekleyip etler yumuşayana kadar pişirin.
- Eti kevgirle süzüp ayrı bir tabağa alın. Ayrı bir kasede un, yoğurt, süt ve yumurtayı çırpın. Eti haşladığınız sudan yarım su bardağı kadar ekleyip karıştırın.
- Unlu karışımı yağladığınız bir fırın kabına döküp bir kaşık yardımı ile her tarafa yayın. Üzerine haşlanmış etleri yerleştirip önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15 dakika pişirin.
- Havuçlu pilav için havuç ve limonu rendenin ince tarafı ile rendeleyip tereyağında hafif kavurun. Yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri ilave edip 1-2 dakika daha kavurun.
- Suyunu ilave ederek tuz ile tatlandırın. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak pirinçler göz göz olana kadar pişirin. 10 dakika demlendirip kuzu inciğin yanında sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Farklı yemeklerle birlikte kullanabileceğiniz havuçlu pilav tarifini notlarınız arasına ekleyebilirsiniz.