Yaban Mersinli Soslu Bonfile
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Dana etiyle hazırlanan bonfile bazı ülkelerde 'fileto' ismiyle bilinir. Özellikle İngiliz ve Fransız mutfağında tüketilen bu besin, protein deposu olarak bilinir. Hazırsanız, yaban mersinli soslu bonfile nasıl yapılır görelim.

Yaban Mersinli Soslu Bonfile Tarifi İçin

Malzemeler

Yaban Mersinli Soslu Bonfile

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Soğanları soyup piyazlık doğrayın. Zeytinyağını ısıtıp soğanları ilave edin. Tuzunu ve şekerini ekleyin. Birkaç dakika kavurduktan sonra sirkeyi ilave edin, 1 dakika daha kavurun. En son taze yaban mersinlerini, tane karabiberleri ve sıcak suyu ekleyin. Orta ateşte 10 dakika pişirin.  Bonfile parçalarını iyice ısıtılmış demir döküm tavada, her iki tarafını 1’er dakika arayla kızartın. Üzerine önceden pişirdiğiniz soğanlı karışımı ekleyin. Tavanın kapağını kapatın, kısık ateşte suyu tamamen çekene kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
  2. Servis önerisi: Pesto soslu ve parmesanlı patates püresi eşliğinde servis edebilirsiniz.
  3. Tarifte ihtiyaç duyacağınız pesto sos tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Et Tarifleri

Benzer Tarifler

Burdur çekmesi
Farikal
Aspava
Humuslu Kokoreç
Sloppy Joe
İzmir Usulü Kokoreç