Dana etiyle hazırlanan bonfile bazı ülkelerde 'fileto' ismiyle bilinir. Özellikle İngiliz ve Fransız mutfağında tüketilen bu besin, protein deposu olarak bilinir. Hazırsanız, yaban mersinli soslu bonfile nasıl yapılır görelim.
Soğanları soyup piyazlık doğrayın. Zeytinyağını ısıtıp soğanları ilave edin. Tuzunu ve şekerini ekleyin. Birkaç dakika kavurduktan sonra sirkeyi ilave edin, 1 dakika daha kavurun. En son taze yaban mersinlerini, tane karabiberleri ve sıcak suyu ekleyin. Orta ateşte 10 dakika pişirin. Bonfile parçalarını iyice ısıtılmış demir döküm tavada, her iki tarafını 1’er dakika arayla kızartın. Üzerine önceden pişirdiğiniz soğanlı karışımı ekleyin. Tavanın kapağını kapatın, kısık ateşte suyu tamamen çekene kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Servis önerisi: Pesto soslu ve parmesanlı patates püresi eşliğinde servis edebilirsiniz.
Tarifte ihtiyaç duyacağınız pesto sos tarifine buradan ulaşabilirsiniz.