Soğanı soyup kıyın. Margarini tencerede eritin. Soğan ve eti ekleyip 20-25 dakika pişirin.
Karabiber, yarım su bardağı su ve tuzu ilave edip kısık ateşte 45 dakika pişirin.
Ispanağın kök kısımlarını bol suyla yıkayıp süzün. Bir tencereye ilave edip üzerini geçecek kadar su ekleyin. Hafifçe haşlayıp süzün.
Haşlama suyunu saklayın. Etleri büyük bir tencerenin ortasına tepeleme yerleştirin.
Etrafında kalan boşluğa ıspanak köklerini düzgün bir şekilde dizin. Tuz ve kalan bir bardak suyu ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Orta ateşte pişirin.
Yemeği tencerenin üzerine bir tabak kapatıp alt üst ederek tabağa aktarın.
Yumurtayı bir kasede çırpın. Limon suyunu ekleyip çırpmaya devam edin. Ispanak köklerini haşladığınız suyun 1.5 su bardağı kadarını ekleyip tencereye alın.
Kısık ateşte koyulaşana kadar kısık ateşte kaynatın. Hazırladığınız terbiyeyi tabaktaki etin ve ıspanak köklerinin üzerine gezdirerek ekleyin. Sıcak servis yapın.