Patlıcan Kayığı
Hazırlanma Süresi : 45 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Patlıcanlı tarifler sayfamızdan en lezzetli patlıcan yemeklerine ulaşabilirsiniz.

Patlıcan Kayığı Tarifi İçin

Malzemeler

Kızartmak için

Patlıcan Kayığı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Patlıcanları uzunlamasına ortadan ikiye kesin. Kenarlardan 1 cm bırakarak içini çıkartın.
  2. Patlıcanları tuzlu suda 20 dakika bekletin. Suyunu süzdükten sonra kızgın yağda kızartın.
  3. Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Salçayı ilave edip 1 dakika kavurun.
  4. Domatesleri küp, biberleri ince doğrayıp ekleyin. Etleri ilave edin ve kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
  5. Etli karışımı patlıcanların içine doldurun. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirin.
  6. Kırmızı biberi doğrayıp peynirlerin üzerine dizin ve 180 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Kızartma Tarifleri Sebze Tarifleri Patlıcanlı Tarifler Et Tarifleri Fırın Yemekleri

Benzer Tarifler

Burdur çekmesi
Farikal
Aspava
Humuslu Kokoreç
Sloppy Joe
İzmir Usulü Kokoreç