SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Farklı Et Yemekleri
Patlıcan Kayığı
Patlıcan Kayığı
Güncelleme tarihi:
19 Şubat 2024
Hazırlanma Süresi :
45 dakika
Pişirme Süresi :
45 dakika
Kaç Kişilik:
4 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Patlıcanlı tarifler
sayfamızdan en lezzetli patlıcan yemeklerine ulaşabilirsiniz.
Patlıcan Kayığı Tarifi İçin
Malzemeler
2 bostan patlıcan
300 gr kuşbaşı et
1 soğan
1 tatlı kaşığı domates salçası
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 domates
2 sivri biber
Tuz
Karabiber
150 gr rendelenmiş kaşar peyniri
1 kırmızı biber
Kızartmak için
Ayçiçeği yağı
Patlıcan Kayığı
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Patlıcanları uzunlamasına ortadan ikiye kesin. Kenarlardan 1 cm bırakarak içini çıkartın.
Patlıcanları tuzlu suda 20 dakika bekletin. Suyunu süzdükten sonra kızgın yağda kızartın.
Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Salçayı ilave edip 1 dakika kavurun.
Domatesleri küp, biberleri ince doğrayıp ekleyin. Etleri ilave edin ve kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
Etli karışımı patlıcanların içine doldurun. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirin.
Kırmızı biberi doğrayıp peynirlerin üzerine dizin ve 180 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Tarif Kategorileri
Akşam Yemeği
Kızartma Tarifleri
Sebze Tarifleri
Patlıcanlı Tarifler
Et Tarifleri
Fırın Yemekleri
Benzer Tarifler
Burdur çekmesi
Farikal
Aspava
Humuslu Kokoreç
Sloppy Joe
İzmir Usulü Kokoreç