Patates Püreli Tas Kebabı
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Tas kebabı, Yozgat'ın en meşhur yemeklerinden biridir. Kuşbaşı et ile hazırlanan bu yemek, genellikle patates püresi ile birlikte sunulur. Hazırsanız, patates püreli tas kebabı nasıl yapılır, hangi malzemeler kullanılır birlikte görelim.

Patates Püreli Tas Kebabı Tarifi İçin

Malzemeler

Patates püresi için:

Patates Püreli Tas Kebabı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tas kebabı yapacağınız tencereyi ısıtın. Tereyağını ve eti ekleyin. Birkaç dakika karıştırarak kavurun. İnce kıyılmış soğanı ekleyip kavurmaya devam edin.
  2. En son 2-3 çorba kaşığı sıcak su ile inceltilmiş salçayı ilave edin. Tuzu, taze çekilmiş karabiberi ve yaprak yaprak ayrılmış taze kekiği ekleyin.
  3. Etleri tencerenin ortasında öbek olacak şekilde toparlayın. Isıya dayanıklı çukur bir tası etleri içine hapsedecek şekilde kapatın.
  4. Tencerenin kenarından 1.5 su bardağı sıcak su ekleyin. Orta ateşte 10 dakika pişirdikten sonra ateşi kısın.
  5. Etler suyunu çekince kontrollü olarak 1-2 bardak daha sıcak su ilave edin ve etleri yarım saat daha pişirin.
  6. Patates püresi için haşladığınız patateslerin kabuğunu soyun ve geniş bir kaba aktarın. Sıcak sütü, tereyağını ve kaşar peynirini ekleyip bir ezici yardımıyla ezip püre haline getirin.
  7. Patates püresini servis tabağına, ortası boş kalacak şekilde yerleştirin. Etleri de ortadaki boşluğa yerleştirip sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Hatay usulü tepsi kebabı tarifine göz atmayı unutmayın.

Tarif Kategorileri

Et Tarifleri Patatesli Tarifler Kırmızı Et Yemekleri Yöresel Tarifler Kebap Tarifleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Burdur çekmesi
Farikal
Aspava
Humuslu Kokoreç
Sloppy Joe
İzmir Usulü Kokoreç