Krepli Çıtır Ördek Dürüm
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Eski zamanlardan günümüze kadar ulaşan ördek eti, kalp hastalıklarına iyi gelmesiyle bilinir. Protein ve B6 bakımından zengindir. Hazırsanız, krepli ördek dürüm tarifine geçebiliriz.

Krepli Çıtır Ördek Dürüm Tarifi İçin

Malzemeler

Krep için

İç harcı için

Krepli Çıtır Ördek Dürüm

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Krep için un, süt, yumurta ve tuzu derin bir kabın içinde iyice çırpın. Yapışmaz yüzeyli tavayı ısıtıp tereyağını eritin. Tavaya krep karışımından 1’er kepçe dökün. Tavayı hafifçe sallayıp hamurun yayılmasını sağlayın. Kreplerin her iki tarafını pembeleşene kadar pişirin.
  2. Ördeği iyice temizleyip bütün olarak fırın tepsisine alın (Ördeğin içini ve dışını akan suda iyice yıkayın. Kalan tüy var ise cımbızla temizleyin veya pürmüz ile yakın.
  3. Elinizi derinin altına sokarak derinin ayrılmasını sağlayın. Derinin delinmemesi ve yırtılmaması için ekstra dikkatli davranın).
  4. Ördek etinin üzerine ve içine birkaç kaşık Amoy Hoisin sos sürün, bir dilim zencefil ve 1 adet taze soğan yerleştirin.
  5. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 3 saat kendi yağında pişirin. Ördeğin derisini çıkartıp etini didikleyin. Kreplerin içine barbekü sos ve erik sosu sürün.
  6. İsteğe göre karamelize soğan ve taze kekik ile veya yeşil soğan ve baton salatalık ile ördek etini kreplerin içine paylaştırın. Dürüm şeklinde sarıp servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Et Tarifleri Yumurtalı Tarifler

Benzer Tarifler

Burdur çekmesi
Farikal
Aspava
Humuslu Kokoreç
Sloppy Joe
İzmir Usulü Kokoreç