Eski zamanlardan günümüze kadar ulaşan ördek eti, kalp hastalıklarına iyi gelmesiyle bilinir. Protein ve B6 bakımından zengindir. Hazırsanız, krepli ördek dürüm tarifine geçebiliriz.
Krep için un, süt, yumurta ve tuzu derin
bir kabın içinde iyice çırpın. Yapışmaz yüzeyli tavayı ısıtıp tereyağını
eritin. Tavaya krep karışımından 1’er kepçe dökün. Tavayı hafifçe sallayıp
hamurun yayılmasını sağlayın. Kreplerin her iki tarafını pembeleşene kadar
pişirin.
Ördeği iyice temizleyip bütün olarak
fırın tepsisine alın (Ördeğin içini ve dışını akan suda iyice yıkayın.
Kalan tüy var ise cımbızla temizleyin veya pürmüz ile yakın.
Elinizi derinin
altına sokarak derinin ayrılmasını sağlayın. Derinin delinmemesi ve
yırtılmaması için ekstra dikkatli davranın).
Ördek etinin üzerine ve içine
birkaç kaşık Amoy Hoisin sos sürün, bir dilim zencefil ve 1 adet taze soğan
yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 3 saat kendi yağında
pişirin. Ördeğin derisini çıkartıp etini didikleyin. Kreplerin içine
barbekü sos ve erik sosu sürün.
İsteğe göre karamelize soğan ve taze
kekik ile veya yeşil soğan ve baton salatalık ile ördek etini kreplerin
içine paylaştırın. Dürüm şeklinde sarıp servis yapın.