Fırın Ağzı
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kayseri'nin meşhur yemeği olan fırın ağzı kebabı, pirzola ve sebzelerle birlikte hazırlanır. Malzemeleriniz tamamsa, Kayseri usulü fırın ağzı kebabı nasıl yapılır sorusu için tarife geçebiliriz.

Fırın Ağzı Tarifi İçin

Malzemeler

Fırın Ağzı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Domatesleri ve biberleri iri iri doğrayın. Sarımsakları ayıklayıp ikiye bölün.
  2. Pirzolaları tepsiye alın, üzerine tuz, karabiber ve zeytinyağını döküp karıştırın ve tepsiye dizin. Biber ve sarımsakları tepsiye serpiştirin.
  3. Etlerin üzerini domates dilimleriyle kaplayın. Domateslerin üzerine ince doğranmış kuyruk yağı ve tuz serpiştirin.
  4. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında etler yumuşayana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Alternatif olarak patlıcan kebabı tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Et Tarifleri Fırın Yemekleri Kebap Tarifleri Yöresel Tarifler

Benzer Tarifler

Burdur çekmesi
Farikal
Aspava
Humuslu Kokoreç
Sloppy Joe
İzmir Usulü Kokoreç