Beykoz Kebabı
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Marmara Bölgesi'nde sık sık yer verilen Beykoz kebabı, patlıcanların tavuklu harç ile doldurulmasıyla hazırlanır. Üzeri sos ve eritilmiş peynir ile süslenir. Hazırsanız, Beykoz kebabı nasıl yapılır malzemeleri nelerdir birlikte görelim.

Patatesle birlikte sunulan çökertme kebabı tarifini de notlarınız arasına ekleyin.

Beykoz Kebabı Tarifi İçin

Malzemeler

Kızartmak için:

Tavukları sotelemek için:

Püre için:

Sos için:

Üzeri için:

Beykoz Kebabı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Patlıcanları alacalı soyun, çok derin olmayan çizik atın ve karınlarını açın. Kızdırdığınız sıvı yağda çevirerek kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin.
  2. Soğanı yemeklik doğrayıp bir tavaya alın, zeytinyağını ekleyip pembeleşinceye kadar soteleyin. Biberi ince doğrayın ve soğanlara ilave edin.
  3. Tavuk but etlerini kuşbaşı doğrayıp soğanlara ekleyin. Ara sıra karıştırarak kavurmaya devam edin. Tuz ve karabiber ile tatlandırarak tavuk etleri yumuşayana kadar pişirin.
  4. Patatesleri haşlayın ve ezin. Bir tavaya alıp üzerine süt ve tereyağını ekleyin, tavada karıştırarak sütü tamamen çektirin, tuzla tatlandırın.
  5. Kızarttığınız patlıcanları fırın tepsisine dizin. Sotelediğiniz tavukları patlıcanlara paylaştırın. Hazırladığınız püreyi tavukların üzerine paylaştırın ve kaşık yardımıyla düzeltin.
  6. Üzerlerine rendelediğiniz kaşar peynirinden serpin. Son olarak su ve salçayı iyice karıştırın ve tepsiye dökün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında patlıcanların üzeri kızarıncaya kadar fırınlayın. Servis edin.

Tarif Kategorileri

Et Tarifleri Tavuk Yemekleri Kızartma Tarifleri Öğle Yemeği Yöresel Tarifler Kebap Tarifleri Fırın Yemekleri

Benzer Tarifler

Burdur çekmesi
Farikal
Aspava
Humuslu Kokoreç
Sloppy Joe
İzmir Usulü Kokoreç