Balkabaklı Havuç Köftesi
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

A vitamini bakımından zengin olan havuç, yemeklerin ve salataların içerisinde sık sık kullanılır. Kemik ve göz sağlığını korumasının yanında sindirim sistemini de düzenler. Hazırsanız, balkabaklı havuç köftesi nasıl yapılır görelim.

Balkabaklı Havuç Köftesi Tarifi İçin

Malzemeler

Kızartmak için

Üzeri için

Balkabaklı Havuç Köftesi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Havuç, bal kabağı ve soğanı rendenin iri tarafı ile rendeleyip geniş bir kaseye alın. İnce kıydığınız dereotu ve maydanozu ekleyip karıştırın. Galeta unu, yumurta, tuz ve baharatları ilave edip iyice yoğurun.
  2. Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın. Elinizle yuvarlayıp bastırarak yassı köfteler yapın.
  3. Havuç köftelerini kızgın yağda kızartın. Havlu kağıt üzerine alıp fazla yağını çektirin.
  4. Köfteleri bir servis tabağına alın. Üzerlerine birer tatlı kaşığı süzme yoğurt koyun, sumak serpip sıcak servis yapın.

Vegan menülerini süsleyen nefis kabak köftesini de mutlaka deneyin.


Tarif Kategorileri

Sebzeli Köfte Tarifleri Köfte Tarifleri Kızartma Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Burdur çekmesi
Farikal
Aspava
Humuslu Kokoreç
Sloppy Joe
İzmir Usulü Kokoreç